Katarzyna Lubnauer straci stanowisko? Kolejna ofiara wyborów

Niedawno informowaliśmy o zimnej wojnie domowej w PiS czy o schyłku rządów Schetyny. Teraz pojawiają się informację o utracie władzy przez Lubnauer.

Ciężko dziś porównywać Nowoczesną do Prawa i Sprawiedliwości czy Platformy Obywatelskiej. Partia, która jeszcze kilka lat temu otrzymywała kilkadziesiąt procent poparcia w sondażach, dzisiaj jest platformerską satelitą, której pozycja jest dużo gorsza od pozycji Solidarnej Polski czy Porozumienia Gowina względem PiS. Warto jednak pochylić się nad sytuacją w tej partii.

Nowoczesna w ostatnich wyborach zdobyła tylko osiem mandatów z list Koalicji Obywatelskiej (na 234 mandaty, które zdobyła cała “Koalicja”). Działaczom partii podobno nie podobają się rządy Katarzyny Lubnauer. Następczyni Ryszarda Petru miała dać partii nowe życie, ale skończyło się na marginalizacji i wegetacji w ramach Koalicji Obywatelskiej. Nie podoba się też sam sposób zarządzania Lubnauer. Rewelacje te podaje portal Niezależna.

ZOBACZ TAKŻE: Totalny upadek Schetyny. Porównał bestialsko zamordowanego ks. Popiełuszkę do Piotra Szczęsnego

Katarzynę Lubnauer ma podobno zastąpić “młode pokolenie”. Prawdopodobnie ma to być Adam Szłapka. Ten urodzony w 1984 roku działacz Nowoczesnej zdobył ponad 50 tysięcy głosów w ostatnich wyborach parlamentarnych. Wymiana przewodniczącego ma nastąpić jeszcze w pierwszej połowie listopada. Opozycje czeka okres rewolucji i przemian. Będziecie tęsknić za Petru i Lubnauer?