Bąkiewicz: Będziemy pilnować żeby Prezydent Duda dotrzymał obietnic  [WIDEO]

Bąkiewicz: Będziemy pilnować żeby Prezydent Duda dotrzymał obietnic [WIDEO]

Przed południem na krakowskim rynku odbyła się konferencja prasowa Prezesa Stowarzyszenia Marsz Niepodległości. Robert Bąkiewicz skomentował wyniki wyborów prezydenckich. Wyraził nadzieję na spełnienie postulatów przedstawionych wcześniej przez Roty Niepodległości i stow. Marsz Niepodległości m.in. w kwestii roszczeń żydowskich.

REKLAMA

Prezes stowarzyszenia Marsz Niepodległości podczas konferencji prasowej na krakowskim rynku pogratulował reelekcji Prezydentowi Andrzejowi Dudzie – „Zwycięstwo zapadło właśnie głosami środowiska patriotycznego, narodowego i niepodległościowego, które opowiedziało się za taką, a nie inną wizją Polski” – powiedział Robert Bąkiewicz.

Zobacz także: Komentarz Bosaka po drugiej turze wyborów: „Uszanowaliśmy wybór naszych sympatyków”

Przypomniał również o postulatach przedstawionych przez niego, które ma nadzieję, że zostaną one zrealizowane przez urzędującego Prezydenta – „Najważniejszą rzeczą jest ochrona życia od poczęcia. Tutaj będziemy z panem Prezydentem współpracować, wspierać go. Druga rzecz to ochrona Polski przed roszczeniami organizacji żydowskich.Trzecim postulatem jest wypowiedzenie konwencji stambulskiej” – podkreślił prezes Marszu Niepodległości.

Więcej w materiale poniżej:

Media Narodowe