Zaskakująca decyzja władz Rimini po ataku na Polaków! Jest oświadczenie zarządu miejskiego

/ polacywewloszech.com

W piątek zarząd miejski włoskiego Rimini wydał specjalny komunikat w związku z toczącą się sprawą dotyczącą bestialskiego ataku na parę polskich turystów. Władze miasta chcą dołączyć do procesu w charakterze strony pokrzywdzonej.

Do brutalnej napaści na parę polskich turystów doszło w nocy z 25 na 26 sierpnia we włoskim Rimini. Polacy zostali zaatakowani na plaży przez bandę imigrantów, którzy pobili mężczyznę do nieprzytomności, a następnie wielokrotnie zgwałcili jego żonę. Po wszystkim, omdlałą kobietę wrzucili do morza, licząc, że ta utonie. Następnie, zwyrodnialcy zaatakowali jeszcze transseksualistę z Peru. Wszyscy zostali schwytani i odpowiadają przed sądem za dokonane przestępstwa.

Tymczasem w piątek władze Rimini wydały komunikat, w którym poinformowały, że złożyły do sądu wniosek o przydzielenie statusu strony poszkodowanej. W piśmie stwierdzono, że zarząd miasta zamierza wytoczyć powództwo cywilne przeciwko sprawcom “straszliwych wydarzeń i niesłychanej przemocy”.

Pełnomocnikiem miasta ma być adwokat Maurizio Ghinelli, ten sam który reprezentuje poszkodowanych Polaków. Już wcześniej zapowiedział, że będzie domagał się wysokiego odszkodowania na rzecz polskich turystów.

Władze lokalne swą decyzję o uznaniu się za stronę poszkodowaną uzasadniły tym, że wydarzenia z końca sierpnia “wywołały głęboki wstrząs we wspólnocie mieszkańców Rimini, w kraju i za granicą”. Zapowiedziano, że władze będą reprezentowane w sali sądowej, by “bronić ofiar i razem z nimi całej wspólnoty z Rimini, wstrząśniętej tymi strasznymi wydarzeniami i okrutną przemocą”.

rmf24.pl